Bewegend leren met de Quest Memo

Op diverse schoolpleinen en openbare ruimtes in Nederland gebeurt het al: kinderen zijn lekker buiten aan het bewegen en leren tegelijk! Dat doen ze op de Quest Memo, een interactief speeltoestel van Yalp uit Rijssen.

 

Honderden Quest-vragen 

De Quest Memo bestaat uit zeven palen waarop je verschillende spellen kunt spelen. Een daarvan is het Quest spel, een verzameling van honderden leuke en verrassende Quest vragen. Je hoort verschillende antwoorden, maar welke is goed? Ren naar de paal met het juiste antwoord! Zo zijn de kinderen al bewegend aan het nadenken. En dat is goed, want onderzoek heeft aangetoond dat kinderen door te bewegen informatie beter opnemen en verwerken.

 

Bewegen en leren

De Quest Memo (van Memory en Movement) bevat de uitdaging van het gamen (en steeds verder komen), gecombineerd met het gezonde van de buitenlucht en het opdoen van kennis. De palen zijn uitermate stevig, de informatie gaat via LED en geluid. De Memo kan op elke gewenste tijd via een online verbinding worden aan- en uitgezet. Zelfs de vragen kunnen online per speeltoestel worden aangepast. Handig voor scholen: je kunt speciale Quest-vragen laten maken in combinatie met een thema op school. De kinderen leren in de klas en verdiepen hun kennis al bewegend op de Quest Memo.

 

Interesse? Meer weten?

Bekijk de filmpjes of ga direct naar yalp.nl/quest-memo

Of bekijk hoe het eerste Quest speltoestel werd geopend in Den Haag door hoofdredacteur Thomas Hendriks en burgemeester Boudewijn Revis.

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
Quest Junior

Sluiten